Poraďte si s vlhkostí snadno a rychle

Posted In Nezařazené

Nezáleží na tom, jestli žijete v domě či bytě. V zimě se každá domácnost může potýkat s nepříjemným interiérovým společníkem, kterým je vlhkost a plíseň. Začne to mlžením oken a nakonec skončíte s velkými, černými skvrnami v rohu místnosti a s nepříjemným pachem plísně procházejícím celým bytem.
zamlžené okno
Jak se proti vlhkosti bránit v zimních i letních dnech?
1. Kontrolujte vlhkost.
2. Pravidelně větrejte.
3. Nevytvářejte další vlhkost a zároveň zabraňte plísním v růstu.
4. Pořiďte si mocné ale malé pomocníky.

Kontrola vlhkosti

Možná se teď ptáte, jak na to. Není to vůbec složité. Stačí, když si pořídíte vlhkoměr a nemusí být ani nijak velký. Jejich cenová relace je široká a můžete ho získat za 200 Kč, ale také za 1 000 Kč. Kolik budete chtít investovat je pouze na vás. Pamatujte jen na to, že v bytě by nemělo být ani příliš vlhko, ani příliš sucho. Optimální vlhkost je 45 až 60 procent. Hlídat vlhkost a suchost byste proto neměli ani v létě. Léto bez obav si s vlhkoměrem užijete také.
stolní hodiny

Pravidelné větrání

K tomu asi není zapotřebí moc říci. Pravidelné, každodenní větrání by mělo být automatickou součástí vašeho domácího života. Tak na něj rozhodně nezapomínejte.

Nevytvářejte další vlhkost a zabraňte plísním růst

Vlhkost vytváříme sami pocením, sprchováním, praním i sušením prádla či mytím nádobí a vařením. Proto bychom při těchto aktivitách měli co nejvíce větrat a nenechat tak vlhkost, aby se usídlila ve stěnách vašeho krásného domova. Plísním zabráníte růst tím, že budete pravidelně vynášet odpadkový koš, uklízet a dezinfikovat ledničku.
obraz nad vanou

Velký a přitom malý pomocník

Pohlcovače vlhkosti s tabletami a pytlíčky, nebo elektrické vysoušeče vzduchu jsou praktické přístroje, kterými nezaberete příliš místa, nejsou finančně náročné a hodně vám pomohou při boji s vlhkostí. Způsob, pro jaký se rozhodnete záleží na vašich prioritách. Pohlcovače s tabletami jsou ovšem ekologické, úsporné, levné a velice malé.